Nieuwsbrief

September 2021


De feestweek gaat dit jaar weer door! Dat betekent dat 30 september 2021 de kortebaan harddraverij weer voor onze deur plaats vindt. Het kantoor kan deze hele dag niet bezocht worden. Ons deel van de Heereweg is namelijk geheel afgesloten. Vanaf 14:00u gaan wij meedoen met de feestvreugde. U bent uitgenodigd om samen met ons de harddraverij te bekijken. Een hapje en drankje staan klaar!

Ons kantoor is daarom donderdag 30 september 2021 vanaf 14:00 u gesloten.
Uiteraard zijn we in geval van nood telefonisch bereikbaar.

    Financiële planning: wat is dat? 

In deze nieuwsbrief staan een aantal onderwerpem die uit het vakgebeid van de financiële planning komen. Wat is dat eigenlijk "financiële planning"?. "Financial planning" is overgewaaid uit de Verenigde Staten en geeft antwoord op vragen zoals:

  • hoe ziet mijn pensioen eruit (financieel)?
  • heeft mijn partner voldoende inkomen als ik kom te overlijden?
  • kan mijn testament niet slimmer in elkaar gezet worden (minder erfbelasting bijvoorbeeld).
  • ik heb een behoorlijk vrij vermogen. Nu betaal ik veel belasting en krijg negatieve rente van de bank. Hoe kan ik dat anders doen?
  • ik wil mijn kind of kinderen helpen met de aankoop van hun huis. Hoe kan ik dat het beste doen? Zonder mijn andere kind te benadelen?

Financiële planning is een vakgebied met een stevige opleiding, certificeringen en permanente educatie.
Herkent u bovenstaande vragen? Leeft bij u een vergelijkbare vraag? Kom eens praten! 

Hoogkamer Assurantiën bijna 75 jaar!Kees Hoogkamer (foto uit nieuwsbrief van ons 60-jarig bestaan)

Jan Hoogkamer is als verzekeringsman vlak na de oorlog begonnen. Lisserbroek en de Lisserdijk was zijn werkgebied en dat is later uitgebreid naar Lisse toen hij ging wonen op Nassaupark 59. Een slaapkamer diende als kantoor.
Begin jaren 70 van de vorige eeuw hebben Kees Hoogkamer en zijn broer Wim Hoogkamer het kantoor overgenomen. In een volwaardig kantoorruimte aan De Ruijterstraat nummer 10 is Hoogkamer Assurantiën verder gegroeid.

George Hoogkamer versterkte het kantoor in 1996 en in 1997 is het 50-jarig bestaan gevierd. Na overlijden van de beide voorgangers begin deze eeuw is het kantoor aan de Heereweg voortgezet. In 2022 bestaan we dus 75 jaar. Een zeldzaamheid in onze branche.

Wij danken u dat u deze 75 jaar mogelijk heeft gemaakt!.

(foto rechts is van Kees Hoogkamer geplaatst in nieuwsbrief van ons 60-jarige bestaan)

Corona regels Hoogkamer Assurantiën - vernieuwd

De meeste regels zijn weer "losgelaten". Toch houden wij een aantal gewoontes in stand

  • Telefonisch waren wij en blijven wij gewoon bereikbaar. Ook de collega's die thuiswerken kunnen de inkomende telefoongesprekken beantwoorden
  • Thuiswerken houden wij in stand. De bezetting op kantoor is daarom lager dan voor de corona periode  
  • Als u langs wilt komen, is dat gewoon weer mogelijk. Maar bel even vantevoren zodat u zeker weet dat er iemand aanwezig is.
  • De diverse beschermende maatregelen houden wij in stand (zoals plexiglas).
  • Het mondmasker is niet meer nodig          
       

Financiële planner van het jaar geeft uitleg over echtscheiding

Wat moet je allemaal regelen bij  een scheiding?

Onderstaande Vlog is ingesproken door de Financieel planner van het jaar Anja Zandbergen.  

Verzekeringsbranche kampt met personeelstekorten          

Afgelopen 2 jaren zijn turbulent geweest in de branche. Als gevolg van richtlijnen van de overheid (Solvency II) hebben veel verzekeraars enorme premieverhogingen doorgevoerd. Veel verzekeraars hebben hierop ingespeeld door hun productenassortiment te verkleinen (lees: in hoge mate te standaardiseren) en uiteraard te automatiseren. De verzekeraars en serviceproviders zoals Risk Verzekeringen en Schreuder Verzekert ontkomen niet aan de richtlijnen van hun risicodragers. Vervelend gevolg is dat sommige risico's haast onverzekerbaar zijn geworden. Het tekort aan gekwalificeerd personeel helpt ook niet mee.

Ook wij als kantoor hebben met bovenstaande ontwikkelingen te maken. Afgelopen jaar -in de coronaperiode- hebben  wij ons bezig gehouden met het oversluiten van verzekeringen die te maken hadden met de enorme premieverhogingen. Als gevolg hiervan (en ook door Corona) lopen wij achter op onze planning van de onderhoudsgesprekken. Komende maanden worden besteed aan het inhalen van deze achterstand.

Wij meenden dat het juist was u hierover te informeren.          

            

Heeft u vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief?

             
Vraag het ons gerust:
  

T 0252-436070
E info@hoogkamer-assurantien.nl
Heereweg 278 te Lisse

            

Onze nieuwsbrief wordt enkele keren per jaar uitgebracht. De nieuwsbrieven worden voorzien van algemene informatie, waarvan wij denken dat ze voor u relevant zouden kunnen zijn. Als u geen u geen nieuwsbrieven meer wilt ontvangen, stuur dan aub een mailtje naar info@hoogkamer-assurantien.nl

Is de nieuwsbrief niet goed te lezen ga dan naar https://www.hoogkamer-assurantien.nl/nieuws/nieuwsbrief-september-2021