Volgepakt op vakantie. Hoe zit het met de dakkoffer en de fietsen?
 

Volgepakt gaan we op vakantie, maar we realiseren ons bij schade pas wat de kosten waren voor de zaken die we aan de buitenzijde van de auto hebben gebonden. 

Fietsendrager? Beetje luxe fietsendrager kost al gauw tussen de €400,- en € 600,-.
De elektrische fietsen zijn al gauw tussen de € 2.500,- en € 4.000,- per stuk. 
Dakkoffer met inhoud? Zegt u het maar! 

En op welke verzekeringen moet er geclaimd worden als de fietsendragen en de fietsen beschadigd zijn? En als de dakkoffer verdwenen is, als u uit het wegrestaurant komt?

 

Samenloop van diverse verzekeringen

Als er ene auto in het spel is, kijken we uiteraard naar de autoverzekeringen en bij een vakantie kijken we naar de doorlopende reisverzekering.  En vervolgens is het nog puzzelen. Afhankelijk van de oorzaak van de schade kijken we welke verzekering mogelijk dekking biedt.

Is de dakkoffer tijdens het rijden beschadigd, dan claimen we deze op de casco-dekking van de autoverzekering. Veel verzekeraars hebben  op casco dekking een bedrag van € 2.500,- aan extra autoaccessoires meeverzekerd. Let wel op want een claim op de cascodekking heeft wel verval van no-claimkorting tot gevolg. Ook schade aan de fietsendrager claimen we op de casco-dekking als deze niet verhaalbaar is op een andere weggebruiker.

Raakt ui de dakkoffer tijdens het rijden kwijt of valt er tijdens het rijden een fiets van de fietsendrager en brengt u daarmee schade toe aan een ander, dan wordt deze schade gedekt op de WA-verzekering van uw auto.